Hur ställer sig ni bloggare till denna sidan?

När jag fick en fråga av en bekant om jag var rädd för att min son (As/Adhd) skulle bli kriminell? Så blev jag helt ställd.

Detta fick mig att fundera för samtalet gick vidare in på hur svårt det måste vara med diagnoser som min son hade och för skräcken som de skrev om kriminella och narkomani senare i livet, vilken bild som dessa fruktansvärda diagnoser hade i media.

Jag bad vännen att titta på några länkar av Npfare hur deras liv såg ut och hon förundrades hur vanliga de verkade. Därför började jag att samla på dessa olika bloggar skrivna av de som har diagnoser, de som levde med anhöriga som hade dem och visst det blir en samling av olika typer, både de som verkligen skriver om själva diagnosen, de som sitter på behandlingshem, de som är unga som skriker högt, de som faktiskt har diagnosen men inte skriver nästan alls om detta utan om något de är intresserade av annat. Jag ville samla denna skara av olika människor därute som skriver ute på nätet som lever med Npf.

Eftersom jag ser bilden av npfare som målas upp som något som blir fel hela tiden. Nu ska jag inte säga att det INTE är ett problem, för det är just vad det är för många som inte får den hjälp de borde ha. Men en nyanserad sida kan vara till nytta i vår tid just nu. Jag har ju själv inte velat ta bort eller ändra det som står på dessa bloggar som jag försöker länka till och som jag tar upp här utan mer att just denna finns och varsågod läs gärna.

På twitter har jag på @NPFBloggar många från skolans värld som följer, det är jag glad för för dessa kvinnor och män rektorer och pedagoger vill också läsa era bloggar och lära sig mer. Vi behövs alla som kan belysa frågan om NPF, från både den ensamma mamman eller pappan som skriver till de som har hittat sig själv i sin diagnos och arbetar med något där de har hjälpen av just sin diagnos. Till alla föreningar som vill hjälpa barnen som hamnar utanför till föreningar med barn som växt upp och gärna vill göra sin röst hörda för de kanske kan ge dessa killar och tjejer därute som hamnat fel på en ny syn. Vi har alla våra egna erfarneheter som gör oss till dem vi är, vare sig vi har någon av dessa diagnoser ADHD, ADD, DAMP, Aspergers syndrom, autism och Tourettes syndrom, tvångssyndrom.

Nu har jag tagit bort dem som inte vill synas här på sidan, för jag har fått frågan om att vissa inte vill synas (detta är så klart helt okej för mig) Men jag kommer inte att fortsätta om ni bloggare inte tycker att inte är okej, om ni förstår vad jag menar.

Jag kan avsluta med att skriva att jag oxå är dyslektiker och svaret till vännen jag gav var

-Inte mer än hur rädd du är för att dina barn ska bli kriminella. 😉

Tack och hej

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s